formats
Objavljeno 14. maj 2019., od u Dešavanja.

U okviru projekta pogranične saradnje „Bez granica“ gradova Baje i Sombora, imali smo priliku da budemo domaćini deci i mladima sa smetnjama u razvoju.

IMG_20190411_101454

11.04.2019. – Udruženje starih, umetničkih zanata i domaće radinosti Sombor ovoga puta je u tri termina organizovala radionice i posete prostorijama udruženja za goste i domaćine. Gosti su imali priliku da vide postavku proizvoda rukotvorina proizvođača, preduzetnika članova udruženja izloženih u izlozima i unutar prostorija. Usledilo je lepo upoznavanje uz reči dobrodošlice i osnovne informacije o radu udruženja i članova, kao dela kulturne baštine ovoga kraja.

IMG_20190411_111147

Učesnici radionica su imali priliku u saradnji sa Dnevnim boravkom Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ iz Sombora da se oprobaju u starim zanatima.

06.05.2019. – Ovom prilikom predstavila im je tkanje dipl. ing. Ana Ilić Panjković preduzetnica zanatsko umetničke radionice „Rustikanna“ iz Sombora. Gosti su imali priliku da se oprobaju na ručnom stonom razboju u izradi tkanica. Svako od učesnika je  izradio mini tkanicu suvenir „drvo sreće“ koje je poneo sa sobom za uspomenu na ovo lepo druženje.

08.05.2019. – Izradu sveća na tradicionalan način sa ukrašavanjem, prikazala je Neli Janović, vlasnica medo kolačarske radionice „L’amur“ iz Sombora. Proizvodi liciderska srca, svileni bomboni, sveće i drugi medokolačarski proizvodi su osim kvalitete ukusa i suvenir, prepoznatljiv u ovom kraju.

Ana Ilić

Ana Ilić

Ana Ilić-Panjković je rođena 1977. godine. Školovala se za konfekcijskog tehničara u Somboru i Strukovni inženjer dizajna za tekstil i odeću u Beogradu. Preduzetnica je od 2009. godine, vlasnica Zanatsko umetničke radionice „Rustikanna” u Somboru, ulica Batinska 32. Sertifikovani je (handmade) član Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti Sombor za umetničko oslikavanje predmeta, izrada suvenira, trukovanje i vez.