formats

U periodu od 27. do. 30. novembra. organizovali smo i realizovali šest radionica starih zanata za mlade u prostorijama Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti Sombor. Edukatori su bili predstavnici preduzetničkih radionica koji su kroz interaktivan rad predstaviti svoj zanat (primeri dobre prakse). Svi proizvodi su ekološki, ručno rađeni od prirodnih materijala.

IMG_20171130_091216

Predstavljen je medokolačarski zanat, oslikavanje predmeta od drveta ,ručno tkanje, izrada sapuna, ručna izrada nakita – modisterije, kao i rad sa glinom u kalupima. Mladi su realizovati praktičan rad, a proizvode su dobili na poklon.

Jpeg Jpeg

U saradnji sa NSZ Sombor mladi učesnici su bili upoznati sa programima za zapošljavanje i pokretanje preduzetništva, kao i mogućnostima obuka i stručnog usavršavanja.

IMG_20171127_114109

Ana Ilić

Ana Ilić

Ana Ilić-Panjković je rođena 1977. godine. Školovala se za konfekcijskog tehničara u Somboru i Strukovni inženjer dizajna za tekstil i odeću u Beogradu. Preduzetnica je od 2009. godine, vlasnica Zanatsko umetničke radionice „Rustikanna” u Somboru, ulica Batinska 32. Sertifikovani je (handmade) član Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti Sombor za umetničko oslikavanje predmeta, izrada suvenira, trukovanje i vez.